На Коледа в РУ Карлово е започнато бързо производство срещу Генади Н. от село Каравелово. 37-годишният мъж не е спазил заповед за защита от домашно насилие, издадена на 6 октомври тази година, когато за пореден път пребил майка си от бой.

На Бъдни вечер изпаднал в ярост, започнал да чупи фризери и хладилници, да изхвърля месото навън, да троши прозорци, да псува родната си майка и да я заплашва, че ще я смаже. Грозната постъпка синът извършил, след като солидно се бил запил за християнския празник. Че не е християнско да посягаш на ближния си и да го тормозиш обаче, Генади така и не разсъдил.

Хора от Каралеволо разказаха пред медията ни, че Генади редовно се напивал и биел майка си, тя обаче много го обичала и винаги му прощавала. От страх, когато озверявал, 75-годишната жена обикаляла улиците в студа и през нощта, защото знаела, че ако се прибере, докато е пиян, синът й пак ще я набие.

През октомври, когато Генади извършил поредното зверство, властите издали заповед, според която той не трябвало да се доближава майка си. Мъжът обаче живеел при нея и редовно я тероризирал. Генади е арестуван, случаят е докладван на Районна прокуратура Карлово.

Сега той трябва да отиде на квартира, но нито работи, нито има някакви доходи. За него се грижи майката. Дълги години жената на младини не е имала деца, а когато се родил единственият й син, била много щастлива. Сега, за съжаление, синът по този зверски начин се отплаща на майка си за обичта и грижите. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ