Бивша приятелка на Ар Кели заяви пред съдебните заседатели по време на процеса срещу ритъм енд блус певеца, че той я малтретирал сексуално, когато е била 17-годишна гимназистка, съобщават световните агенции.

Свидетелката, представяща се като "Джейн Доу", твърди, че Ар Кели я принудил да прави орален секс с него, когато се срещнали за прослушване. Актът бил прекъснат от полицията, изпратена по сигнал на родителите ѝ. Притесненият певец я накарал да каже, че е на 18 години.

След като полицаите проверили личната ѝ карта, свидетелстваща за действителната ѝ възраст, и се оттеглили, без да предприемат никакви действия, сексуалният акт продължил.

Ар Кели след това ѝ позволил да пее и си дал вид, че е много впечатлен.

Джейн Доу казва, че се е срещнала с певеца през 2015 г. в стаята му в хотел в Орландо, Флорида, след като член на антуража му ѝ дал неговия телефонен номер.

"Казах му, че не съм дошла да го задоволявам, а за да се явя на прослушване", разказа свидетелката. По думите ѝ Ар Кели обаче бил настоятелен и заявил, че ако тя го задоволи орално, той ще я допусне до прослушване и ще се погрижи за нея за цял живот.

Според прокурорите Ар Кели е правил секс с многократно с Джейн Доу през 2015 г. 48-годишният тогава изпълнител не разкрил пред нея, че е заразен с херпес, който е предал и на нея.

Свидетелката твърди също, че веднъж изпълнителят ѝ нанесъл побой с обувка.

Ар Кели, понастоящем 54-годишен, отрича обвиненията, че е насилил шест жени и момичета, сред които покойната певица Алая.
Очаква се процесът срещу него да продължи няколко седмици. Ако певецът бъде признат за виновен, го грози доживотен затвор.