Спокойните нощи по улиците на морските ни курорти са рядкост. Затова и спецакциите продължават с пълна сила. Нова телевизия показа какво се случва в Бургас.
Според полицаите, извършващи една от въпросните проверки, споделят, че освен нарушения като липса на колан или платени глоби, шофьорите често карат пили.
 

„Случва се и да карат дрогирани. Канабис, амфетамина, метанафетамини, понякога при някои са и двата или и трите наркотика“, споделят униформените.


Най-честото прегрешение на шофьорите в морския курорт е да карат пияни. Това стана ясно от думите на комисар Неделчо Рачев – началник на отдел „Охранителна полиция“ в Бургас.
 


„От началото на летния сезон сме заловили над 113 души, които карат, с над 1,2 промила алкохол в кръвта. Дрогираните водачи са над 60“, каза той и уточни, че от началото на лятото са отнети над 170 шофьорски книжки са различни прегрешения.
 


Комисар Рачев призна още, че Слънчев бряг е рекордьор по фиркани и дрогирани шофьори, изловени от полицаите.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!