Кошмарът на бургаския ж. к. "Меден рудник" - Димитър Милков, отново се изцепи жестоко. В петък вечерта той предизвика луд екшън с полицейско преследване, след като не спря на стоп палка от полицаи, пише Флагман. 

Около 19.10 часа служители от Четвърто Районно управление – Бургас забелязали, че от стопанския двор на ул. "Кооператор" в посока ул. "Въстаническа" се движи моторист, като му подали сигнал, за да бъде проверен.

Мотористът рязко увеличил скоростта си и без да спре на подадения сигнал, предприел движение в посока бул. "Захари Стоянов". В близост до дом № 20 на ул. "Кооператор" мотористът загубил управление и самостоятелно изпаднал на платното за движение.

Когато свалили каската му, полицаите не останали много изненадали. Оказало се, че това е 32-годишният криминално проявен и осъждан Димитър Милков, от когото целият комплекс е пропищял. Милков бил неправоспособен водач, с отнето свидетелство за правоуправление, който, вследствие на пътния инцидент, получил нараняване по ръцете и е настанен за лечение в МБАЛ "Бургасмед", без опасност за живота.

При извършения личен обиск на бургазлията, в предпазния му шлем е открита торбичка с бяло кристалообразно вещество най-вероятно метамфетамин. При огледа е констатирано, че задната регистрационна табела на мотора е неистинска, изработена е от пластмаса с неестествен шрифт.

За извършените нарушения на водача са съставени актове по Закона за движение по пътищата. Бургазлията отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици. По случая е образувано бързо производство.

Припомняме, че Димитър Найденов Милков е един от най-бруталните рецидивисти в Бургас. Арестували са го десетки пъти и изцепките му са коя от коя по-цветущи.