Двамата братя, пребили и изнасилили до смърт 42-годишен мъж във Велинград, остават в ареста, предаде TrafficNews. Както съобщихме, насилниците са 22-годишния И. К. и 17-годишния И.К.

По искане на Районна прокуратура-Пазарджик съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата. Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 13 януари във Велинград, в съучастие като извършители, са изнасилили с 42-годишен мъж, като са употребили за това сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай.

Нападението е извършено в постройката, където е живеел по-възрастния мъж.

На 16 януари е бил подаден сигнал, че пострадалият мъж е починал. Няколко часа по-късно двамата извършители, които са братя, са били установени и задържани от полицията. Незабавно са започнали действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи начини и механизма на настъпване на смъртта, като от лекарското заключение ще се прецени за изпращане на делото по компетентност на Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Определението на Районен съд-Велинград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пазарджик.