Служители от отделите за борба с трафика на наркотици, тероризма и организираната престъпност на полицията на Република Северна Македония разбиха международна мрежа за трафик на марихуана от Албания в Северна Македония и заловиха около 200 кг от наркотика, предаде агенция МИА.

Министерството на вътрешните работи съобщи днес, че операцията, при която са арестувани двама души, е осъществена в събота.

Единият от арестуваните, 23-годишният Ш.А. от село Ливада край Струга, който имал от по-рано полицейско досие за транфик на наркотици, отговарял за пренасянето на наркотиците от Албания и разпределението им в Република Северна Македония.

В събота следобед автомобилът му бил спрян от полицията на пътя край Кавадарци. При опит да избяга, той ударил и повредил три полицейски коли и стрелял с пистолет, но скоро бил задържан, съобщи говорителят на вътрешното министерство Тони Ангеловски.

При претърсването на автомобила полицията открила 7 големи чувала, пълни със 180 по-малки опаковки марихуана с различен размер.

Във връзка със същия случай полицията е задържала и 41-годишния Н.А. от село Заяс край Кичево. Той бил арестуван на бензиностанция на пътя Росоман-Прилеп. При задържането у него била намерен незаконно притежаван 9-мм пистолет, а при обиск на дома му - друг пистолет.
Ангеловски съобщи, че двамата арестувани ще бъдат предадени на прокуратурата днес.