Известният бургаски крими герой от Италианската махала Станислав Беров, по прякор Берката е задържаният със 100 грама пико при снощната полицейска акция на служителите от Пето РУ, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на свои източници. 

Берката отново попаднал в полезрението на ченгетата и квартирата му на ул. „Македония” в жк. „Възраждане” бе атакувана снощи около 18 часа. В имота на 6-ия етаж на кооперацията униформените открили няколко пликчета с различни по свят вещества. При направения полеви наркотест всичките реагирали на метамфетамин 

Оказало се, че 32-годишният Беров имал и други запаси от пико. В подземно помещение, намиращо се под блок 38-41 ж.к.„Братя Миладинови”, са открити още: две пликчета с жълто-бяло кристалобразно вещество и пликче с кафеникаво кристалобразно вещество – също метамфетамин. Общото количество на откритите наркотици е около 100 грама.

Берката е доста стар познайник на униформените. Той е криминално проявен и осъждан, като дори в началото на т.г. излежа присъда за шофиране след употреба на дрога. Тогава Станислав бе хванат на ул. „Струга”, като направения му тест показа, че е седнал зад волана след смъртоносен коктейл от пико, амфети и трева.

По всичко изглежда, че престоят в пандиза изобщо не му е повлиял възпитателно и отново се е забъркал в наркосредите. Името му винаги е било обвързано с един от топ”готвачите” на синтетика Димитър Капитанов-Капито.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!