Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев се оплака от студ в съдебната зала на спецсъда в София и дори сам опита да настрои климатика, за да му е топло. Ганчев сътвори истински цирк, след като се яви на заседанието по делото за „Захарната афера“, което продължи няколко часа заради съдебно-медицинска експертиза на една от подсъдимите с него 9 души. Камелия Мирчева, която е бивш изпълнителен директор на „Литекс Комерс“ АД, страда от онкологично заболяване и не може да участва активно в процеса, тъй като провежда химиотерапия, съобщава "Монитор". 
Ганчев с досада изтърпя над двучасовото заседание днес. На няколко пъти дори си говори по телефона, а съдийката се направи на разсеяна и не му направи забележка. Тя си позволи да отправи такава само към други двама подсъдими, които си шушукаха, докато вещите лица представяха медицинската експертиза. „Абе, тука съм на едно тъпо дело. Ще свърша скоро, че ми писна“, каза в слушалката Ганчев. После подвикна на вещите лица: „Очевидно жената е болна, кво се опитвате да я изкарате здрава. Няма как да участва в делото“.

Ганчев през цялото време пуфтеше и негодуваше от ситуацията и условията в най-голямата съдебна зала 5 в спецсъда. „Ще ни простудите тука бе. Оправете тоя климатик“, настоя бизнесменът. Наложи се дори прокурорът да се включи, за да поправя климатика.

В крайна сметка делото бе отложено за след месец, когато отново ще се изяснява медицинското състояние на подсъдимата и възможността да участва в процеса.