Градският съвет на обединените гръцки синдикати вече е определи адвокат, специалист по трудово-правни взаимоотношения, който ще поеме случая на Костадина Кунева. Направили са всичко необходимо за спазване на трудовите и социални права на залятата с киселина българка, гарантирани от гръцкото законодателство. Костадина Кунева. Кунева е секретар на гръцкия синдикат на чистачите и домашните помощници и още е в реанимацията на атинската болница “Евангелизмос”.
Днес социалното аташе на МТСП в Атина Екатерина Димитрова се срещна с председателя на Градския съвет на обединените гръцки синдикати Стави Салуфаку и със секретаря на Обединените гръцки синдикати за работа с чужденци и емигранти Георгиос Аливизакис.
Стави Салуфаку е обяснила, че синдикатите са в непрекъснат контакт с директора на атинската полиция , която разследва случая, и с министъра на здравеопазването и с директора на болницата. Днес в 16 часа председателят на Обединените гръцки синдикати Янис Панагопулос заедно със Стави Салуфаку ще посетят болницата, за да получат сведения за състоянието на Костадина Кунева. На този етап лекарите са оптимисти, че Костадина Кунева ще преодолее кризисния период. /БЛИЦ