ПГ на „БСП за България“ поиска изслушване на вътрешния министър Валентин Радев престрелката в Ботевград. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов от парламентарната трибуна, предаде „Фокус“.

„Със съжаление искам да заявя пред народните представител, че беззаконието в държавата взе връх. Станахме свидетели на поредната саморазправа в резултат на бездействието на МВР“, коментира депутатът.

"Разстрел, след разстрел, накрая полицията мълчи“, каза Иванов.

Припомняме, сигналът за стрелбата в Ботевград е подаден полицията малко след 23 час на 5 юни. Според официалната, до момента, информация, на място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани е откаран в "Пирогов".

По-късно стана ясно, че са били открити три оръжия, но според първоначалните изявления на Христо Терзийски, участниците в престрелката са били двама. Това са били именно Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия.   Полицията тръгна по горещи следи, че Владимир Пелов се укрива в Ботевград още на 2-ри юни. Тогава маскирани полицаи заградиха и атакуваха изоставена сграда на болница по сигнал, че Пелов се намира там, но той така и не бе открит. 

Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит - Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.  На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!