„Всички цигани искаме да се убедим, че е Пелов и да спим спокойно, защото много хора са застреляни от махалата. Иначе бунт ще правим“. Това каза един от жителите на Ботевград по повод снощната стрелба в центъра на града.

„Пелов си избира жертви и ги гърми. Не ме е страх от съд, нито от нищо. Само от него“, добавя мъжът, цитиран от Нова телевизия.

Владимир Пелов убит като в уестърн, опитал да стреля, но сутеньорът Марио го изпреварил (ОБЗОР)

Припомняме, че при престрелка в центъра на града е убит един човек, а друг е тежко ранен. Както БЛИЦ писа мъжът, който според разследващите е стрелял - известният сутеньор и спортист от миналото Марио Панчев също е получил наранявания и е бил настанен в реанимацията на "Пирогов", след като му е била извършена операция. Той е бил откаран до София след стрелбата с личен автомобил на негови приятели, съобщи късно снощи Директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски. 

От „Пирогов“ с много лоши новини за простреляния сутеньор Марио

В дрехите на трупа не са били открити лични документи. Застреляният мъж е бил облечен с дънки и връхна дреха с качулка. Сигналът за стрелбата в Ботевград е подаден полицията малко след 23 час на 5 юни. Според официалната, до момента, информация, на място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани е откаран в "Пирогов". Владимир Пелов убит като в уестърн, опитал да стреля, но напразно (ОБЗОР) По-късно стана ясно, че са били открити три оръжия, но според първоначалните изявления на Христо Терзийски, участниците в престрелката са били двама. Това са били именно Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия.

Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит - Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.  На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!