Има арестуван заподозрян за злокобното убийство край Смолян, което досущ прилича на сценария от хита „Дяволското гърло“, и с него в момента се работи. Това разкриха от МВР и прокуратурата, цитирани от „Телеграф“.

Както БЛИЦ писа жертвата е бившият затворник Георги Гривнев. Той беше открит случайно от гъбарка – гол, покрит с борови клони, а лицето му наядено и обезобразено от диви животни.

Гривнев бил пуснат от затвора на 28 март. Предполага се, че тогава е бил ликвидиран. Той е удушен, като при стискането на гърлото му е счупена подезичната кост, зави зам. Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов. Разследващи предполагат, че мъжът е бил ликвидиран на друго място, а после тялото му било подхвърлено в гората и разсъблечено, за да заблудят криминалистите. Той бил само по слипове, лицето му – нагризано от гризачи, а трупът в напреднал стадий на разложение, точно като в хитовия сериал. Вследствие на множество разпити станало ясно, че Георги поддържал интимни отношения със свой авер в затвора. Хора от Смолян пък споделят, че мъжът е сирак, но бил осиновен. Родителите му починали преди много години и той тръгнал по лош път. Занимавал се основно с кражби и дълги години ев лежал по затворите. В досието му пише, че за последно е бил хванат преди 4 г. да прави взломни кражби с още няколко души.

Заподозреният за жестокото убийство също е бивш затворник. Предполага се, че двамата с Георги се скарали за пари и това провокирало удушаването. Тепърва обаче ще се проверяват всички възможни версии, сред които и лични взаимоотношения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!