Общо 900 000 лева кръвнина поискаха близките на Борислав Марков, който издъхна след жесток побой в хасковска дискотека на Великден миналата година. На 12 април 2015 г. младият мъж бе приет в болница в критично състояние, но почина 11 дни по-късно. За убийство по непредпазливост е посочен Емил Митев, който според прокуратурата е физическият извършител на побоя. За негов подбудител пред съда е изправен бизнесменът Кръстьо Кръстев, по прякор Къци Маймуната.
Майката на починалия - Веска Илиева, предяви иск за общо 300 000 лева кръвнина към двамата подсъдими, а жена му Таня Гълъбова, майка на малолетното им дете, поиска общо 600 000 лв. Съдията Кольо Димитров прие за разглеждане претенциите им. Магистратът обаче отхвърли друг иск от 200 000 лв., депозиран писмено от бащата на починалия – Илиян Марков, тъй като в него няма конкретика, съобщава haskovo.net.
 
В началото на процеса Илиева и Гълъбова бяха конституирани като частни обвинители. “Дъщеря ми тъгува за баща си, непрекъснато пита за него”, през сълзи разказа Таня Гълъбова. “Не може да има убийство по непредпазливост, синът ми си беше отишъл още в нощта на побоя”, заяви майка му Веска.
 
“Не съм виновен”, заяви в съдебната зала Емил. В следващия момент обаче той каза, че не е искал да се получи така. Освен това бе категоричен, че Кръстев не го е подбуждал по никакъв начин. Кръстев пък категорично заяви, че не се признава за виновен и допълни, че ще даде обяснения на по-късен етап.
 
Делото срещу двамата подсъдими започна сутринта. За днес е предвидено да бъдат разпитани общо 14 свидетели, сред които полицаи, служители от дискотеката, които били на смяна по време на сбиването – серитьорка, барман, хостеса и други. При голяма част от свидетелите се наложи да им четат показанията от досъдебната фаза, тъй като се разминаваха с днешните. Повечето от тях видели Боби вече на земята, но не и самата свада и побоя. Процесът продължава утре, заради големия брой свидетели.

Къци Маймуната е сочен като наследник на Златко Баретата. Двамата са близки семейни приятели от началото на 90-те години. Кръстев е смятан за ключов фактор в наркотрафика по българо-турската граница.