Подсъдимите Десислава Иванчева и Биляна Петрова разкриха подробности от живота си зад решетките. "Няма тук измъкване. Никой не може да ме лиши от това да стана майка. А тези процедури съм ги започнала много преди да стана кмет." Това коментира в ефира на Нова телевизия Десислава Иванчева.

"Надзирателите ни наблюдават, когато ходим до тоалетната. Тя е открита и е отвън. Имате ли представа какво унижение е. Аз съм живяла в студентско общежитие, не ме плашат лошите условия, но това е отвратително. Ние жените се съобразяваме една с друга, но те ни гледат. Има страшен психологически тормоз. За нас няма нито една партия. Вероятно сме засегнали интереси за милиони и заради това ни се случва всичко това.", започна да хлипа от своя страна Биляна Петрова.

"Този човек каза, че сме искали половин милион лева, не евро. Когато г-н Гешев каза, че сме броили парите вие му повярвахте, а се оказа лъжа. Казваха също, че сме светнали като елха, и се оказа, че такова нещо въобще е нямало. Намерени били много документи в моя апартамент. Всъщност е намерен един документ неофициален за дарение към община "Младост". Ние разкрихме кражби за над 15 млн. лева, откраднати от държавата и общината", разясни Иванчева.

"По-късно ще качим всички документи. Нито един от свидетелите не е казвал, че тези пари са влезли в моя личен джоб и съм ги искала за мои лични цели. "Ние не взимаме пари. Те си правят оградите площадките и т.н. През нас пари не минават. Този, който има престъпно мислене, той влага различно значение на думата "дарение", каза още бившата кметица на "Младост".

"Аз съм водена като крава по "Гурко". А колата ми седеше отключена. На мен по ръцете ми не е открито нищо", допълва тя.