Димитър Марковски - защитник на бившия кмет на Младост Десислава Иванчева, не изключи възможността основният свидетел по делото Александър Ваклин да бъде разпитан отново. Именно Ваклин подаде сигнал, че Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, както й Петко Дюлгеров, са искали пари, за да му придвижат проект за строеж, предава БТА.

Повторният разпит, според Марковски, можело да се проведе заради изтеклите СРС-та в медиите. На тях се чува как Ваклин говори с мъж, чието име не е ясно. Според Марковски не било редно извадки от разговори със СРС-та да се появяват в медиите без да са били обсъждани в съдебната зала. Колкото до проверките по делото - Марковски не смята, че има проблем в това. Така, както се правят проверки в съда и прокуратурата, така може да бъде проверен и председателят на ВКС, коментира Марковски. Хубаво е, че има диспут по темата, защото явно има проблем.

А институционалните скандали са извън проблемите на защитата, допълни адвокатът. Марковски вижда обаче двоен стандарт в работата на апелативния спецсъд. И припомни, че когато Петко Дюлгеров е пуснат под "домашен арест", втората инстанция не е отменила това решение в същия ден. Прокурорът по делото Илиян Рангелов обаче обясни, че прокуратурата настояла Иванчева и Петрова да не излизат от ареста веднага, защото имало опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Обвинителят не изключи и възможността Дюлгеров да подкрепи обвинителната теза. Колкото до изтеклите в публичното пространство разговори от СРС-та, Илиян Рангелов смята, че вероятно са същите, каквито има и по делото. Но тепърва щяло да се установява кой е човекът, който разговаря с Александър Ваклин. Думите за сделка срещу 15 000 Рангелов разбирал като друг случай на корупция