Замесен ли е Динко Вълев в организирана престъпна група за рекет и грабежи в района на Ямбол? 

Това пише SafeNews, позовавайки се на свои източници. По данни на медията Ловецът на бежанци е издирван от полицията от вторник, когато в района на Ямбол е проведена акция на МВР със задържани 10 човека.

Агенция БЛИЦ се свърза с Динко Вълев, но той изобщо не пожела да коментира темата.

"Хубав ден ви желая", лаконичен бе Ловецът на бежанци пред медията ни.

Според изнесената информация обвинението е за рекет и принуда на аварирали и катастрофирали шофьори на тирове. Групата е била на прицел на полицията от дълго време, като по случая има множество разпитани свидетели, както и част от пострадалите.

Самият Динко твърди, че не се издирва, а е в болница с опасност на живота.

Това е обявил самият той пред "Флагман".

„Нямам  представа за какво ми говорите, но от няколко дни съм в болница, в тежко състояние – с тромб и съсирване на кръвта. Едва ме спасиха“, е казал Динко Вълев. Според информацията на SafeNews обаче, лекарят диагностицирал тежкото прединфарктно състояние на Вълев, всъщност е негов близък познат.

Източници разкриват, че малко преди акцията Динко Вълев е бил предупреден. Още щом чува новината за предстоящото си задържане той бяга и два дни се укрива в района на Свиленград и София, където убежище му дава една от любовниците му.

Това време му е достатъчно да организира и мнимото си разболяване. Лекарят диагностицирал тежкото прединфарктно състояние на Вълев, всъщност е негов близък познат, с който издирваният, от години поддържа приятелски отношения и е един от хората с които обикалят горите с АТВ-та.

Д-р Димитър Рунков е съдов хирург и е част от екипа на болница „Сърце и мозък“ в гр. Бургас. Точно тази близост с лекаря поставя под съмнение и тежкото здравословно състояние на Вълев.

Как е действала групата?

Собствениците на тирове изгаряли както с високата сума поискана в последствие за репатрирането, така и със стока за десетки хиляди левове

Според изнесената информация, при катастрофа на пътя на товарен автомобил, групата на Динко се е появявала на местопроизшествието за отрицателно време.

Те репатрирали тежките превозни средства до базите на Вълев. Когато собственика на камиона отидел да си го прибере сумите, които са поисквани започвали от 5000 евро.

Ако пък шофьорът на тежкотоварния автомобил почине по време на някой инцидент, то групата се активизирала на максимум и ограбвала стоката от ремаркетата.

Тогава собствениците изгаряли както с високата сума поискана в последствие за репатрирането, така и със стока за десетки хиляди левове.

Всеки момент се очаква да изтече пътеката, по която Динко Вълев е приет в болница. Адвокатът му е подал молба в полицията Вълев сам да се яви за разпит.

По всяка вероятност Ловецът на бежанци ще се сдобие с обвинение за ръководене на ОПГ за кражба на товари от катастрофиралите тирове.

Николай СПАСОВ, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук