Според непотвърдена към този момент информация, автокрадец номер 1 в София – Лъвицата е бил задържан в дома си в кв. „Манастирски ливади“. Друг известен автоджамбазин – Кико, също е задържан, а Хастара е успял да се измъкне от полицейската примка и в момента се издирва.

От прокуратурата съобщиха, че на територията на София се провеждат действия по разследване по образувано досъдебно производство по неутрализиране на организирана престъпна група, създадена с цел противозаконно отнемане на автомобили и части за тях.

Както БЛИЦ вече съобщи от сутринта полицаите от СДВР са обиколили множество домашни адреси на знакови фигури от столичния ъндерграунд, свързани с кражби на автомобили. Арестувани са 7-8 души.

Наблюдаващите прокурори ще направят преценка в следващите дни дали да предоставят повече информация, която няма да затрудни или попречи на разследването.

Припомняме, че през ноември 2018 година автокрадец номер 1 в България Асен Колев-Хастара беше обран. Куриозната случка се разиграва през нощта пред дома му в столичния квартал „Гоце Делчев“.

Самият Колев, който е лежал в затвора за кражби на коли, бе подал жалба в 4-о РПУ за грабежа. Разследващите обаче имаха друга версия за случая.

Хастара цъфнал в 2.15 ч. след полунощ в приемната на 4-о РПУ и заявил, че иска да подаде жалба за грабеж. Твърдял, че шестима мъже с тръби го нападнали докато се прибирал, а след това като се качил в дома си, установил, че му липсват 340 лв. от джоба на панталоните, разказват разследващи. Колев се ожалил, че не може да разпознае нападателите, но го удряли с тръби, където сварят.

Видимо, обаче, по него нямало следи от побой с металните пръти. Затова една от версиите на разследващите е била, че Хастара е бил предупреден да не краде возила, застраховани с определени компании.

Ченгета припомниха, че именно Хастара беше човекът, който избяга, след като с краден джип блъсна колата на бившия вече шеф на ДАНС Константин Казаков, а после избяга, като се отличил с изключителна дързост. Хастара излезе предсрочно от затвора в началото на годината. Той нашумя, след като стана ясно, че е откраднал БМВ на Министерството на финансите и други возила на държавни ведомства.

За първи път, обаче, около името му се разшумя преди близо десетилетие като тартор на банда за кражба на тузарски автомобили, в която участваха двама полицаи и военен разузнавач.

Смята се, че Хастара е джамбазинът, задигнал и джипа на депутатката от ГЕРБ Деси Танева, но вината му не бе доказана. Заради Колев беше арестуван и ексвъншният министър Феим Чаушев, тъй като го обвиниха, че е бил посредник между собственика и крадците за връщане на краден джип.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ