Най-издирваният автокрадец Ярослав Димитров-Яро е арестуван. Престъпникът, който успя да вбеси премиерът Бойко Борисов, е спипан в кола със свой приятел. Бандитът се е возел в такси, а зад волана бил най-довереният му човек Касапа. Патрулни ченгета обаче ги спрели за рутинна проверка. Яро започнал да нервничи, дори скочил от таксито и побягнал, но бързо бил настигнат и закопчан, пише "Телеграф".

Стана ясно как е бил спипан нощес най-издирваният автокрадец у нас и Европа Ярослав Димитров-Яро 

Както БЛИЦ писа Яро беше осъден през април тази година на 8 г. затвор за кражбите на БМВ и „Ауди". В същия ден, в който била потвърдена присъдата му, духнал с фалшива самоличност за Испания, сочат оперативните данни на МВР. С него неотлъчно бил и Даниел Касапа. Двамата се занимавали основно с кражби на лимузини и джипове. Тъй като обаче жената и детето на Ярослав останали у нас, той решил тайно да се върне, за да ги види. В багажа му бил открит самолетен билет от Италия за Солун. Яро успял да се придвижи до границата, откъдето го взел Касапина с такси. Късметът им обаче изиграл лоша шега и ги спрели полицаи. По време на проверката джамбазинът започнал да нервничи, а щом му поискали документите, скочил да бяга. След три крачки обаче бил повален на земята и закопчан. Личната му карта се оказала абсолютно менте – с негова снимка, но на друго име, заради което ще му бъде повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата в Благоевград.

Най-търсеният в България и Европа бандит Яро, който вбеси премиера Борисов, загази жестоко! 

Ярослав Димитров е осъден и в Словения задочно още през 2013 г. на 10 месеца затвор и 500 евро глоба. Той обаче не беше предаден, тъй като у нас имал дела, които трябвало да приключат. Има издадени три европейски заповеди за арест – две от Италия и една от Словения. Преди три години, докато е под домашен арест за поредната автокражба, Яро беше заснет от охранителна камера в гараж как свива БМВ и „Ауди“, а кадрите вбесиха премиера. По оперативни данни в Италия започнал да точи банкови карти с Белязания и Касапина. Последните двама обаче бяха хванати и осъдени на по 6 г. затвор, а Ярослав успя да избяга.

В късния следобед вчера Димитров беше транспортиран до Централния софийски затвое, където ще излежи 8-годишната си присъда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!