Човек, отрязал ръцете на жена си с брадва, защото я подозирал в измяна, е обявен за психически разумен. 27-годишният Дмитрий Грачов е изправен пред 10 години затвор.

През декември миналата година той принудил 26-годишната си съпруга Маргарита да се качи в колата му и я закарал в гора, където я вързал и принудил да коленичи, след което отрязал  китките й. 


Лявата й ръка беше зашита от хирурзите, а за дясната си ръка използва роботична протеза след насилствената атака. 

Тази седмица жената разказа за облекчението си, след като съдът установи, че Грачов бил умствено разумен, когато извършил атаката. След пет съдебни заседания Грачов също е лишен от родителските си права, което означава, че никога повече няма да види двете си малки деца или да играе никаква роля при възпитанието им.


Адвокатът на Маргарита, каза, че клиентката му е "щастлива" от извода. "Правата на децата й са защитени", заяви той. Маргарита преди това разкри как съпругът й бил "напълно спокоен", когато отсякъл ръцете й и каза, че е почувствала екстремна болка. "Продължавах да се чудя през цялото време защо не припадам", каза тя. Тя също каза, че младите й синове сега я наричат ​​робот благодарение на биологичната й ръка.


На закрито заседание в съда в Серпухов, Московска област, след като психиатричните тестове установиха, че е годен да бъде съден, Грачов каза на съдията от желязна клетка, че е "любящ баща". Той твърди обаче, че в продължение на един месец, преди да атакува съпругата си, "не можел да мисли за нищо друго освен за факта, че е невярна". 

Превод: БЛИЦ