Убития в офис за отпускане  на кредити Станимир Иванов – Стамбето е починал от огнестрелна рана в главата, изстрелът е бил от законно притежаван пистолет „Берета“, за който предполагаемият извършител  Владимир Младенов Василев е имал разрешително, съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора.

Сигналът за трагичен инцидент  в офиса на булевард „Цар Симеон Велики“ №142 е бил подаден към 17,20 часа на 24 март, при пристигане на местопроизшествието полицаите намерили там трупа на криминално проявения Стамбето и двамата братя Владимир и Милен Младенови.

В коридорчето до помещението, където се е разиграла трагедията имало и клиент на една от близо дузината регистрирани на този адрес фирми, чийто едноличен собственик е Владимир, съобщава "Монитор".

Иззет е бил законен пистолет „Берета“, от който е бил изстрелян един куршум, стрелбата е била от изключително близко разстояние, жертвата е нямала никакъв шанс, потвърди комисар Валентин Георгиев, началник на отдел „Разследване“ при ОД на МВР – Стара Загора.

При обиска в дрехите на Стамбето е намерен сгъваем нож, но липсвали данни той да е бил използван за заплаха, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов.


Задържаният за убийството Владимир Василев /вляво/

Тепърва ще се  установява на кого от двамата братя-бизнесмени е собственост иззетият пистолет, на този етап Владимир Младенов, който е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и му е повдигнато обвинение по член 115 от НК за убийство отказва да дава показания.

Работи се по няколко възможни версии, основната е спор между братята и Стамбето за неуредени финансови въпроси. Според прокуратурата жертвата е работела от няколко години за Младенови, самият той в личния си профил във ФБ е рекламирал дейността на заложна къща в Пловдив, която индиректно е свързана с останалите заложни къщи /4 на брой/ , чийто едноличен собственик е Владимир.

Станимир Иванов е на 35 години и е изключително добре познат на  старозагорските криминалисти, има множество регистрации  и едно ефективно осъждане за случай от март 2016-година, когато изправи на „кътни зъби“ жителите на квартал „Три чучура юг“ с хвърлянето на самоделни бомби от терасата на апартамента си по леки автомобили и детска площадка.


Жертвата Станимир Иванов - Стамбето /вдясно/

Тогава тежко въоръжени полицаи блокираха огромен периметър около кооперацията, където живее Стамбето, но не успяха да го задържат и той бе обявен за общодържавно издирване. Мъжът се появи месец по-късно с адвокат, за да се предаде. В съдебната зала твърдеше, че хвърлил първата бомбичка от терасата, защото се припознал в минаваща край детската площадка мъжка фигура.

Решил че е полицай, с когото бил във влошени взаимоотношения. За случая от 28 март 2016-а беше осъден на година и осем месеца затвор. В съдебна зала стана ясно, че в близост до дома на обвиняемия е намерен пистолет „Макаров“ с изтрити номера, а в жилището се е вихрел купон с участие на шестима млади наркозависими приятели на собственика.

По ирония на съдбата същия ден на посещение в старозагорския затвор беше тогавашният правосъден министър Екатерина Захариева, която научи от местните журналисти за случващото се в квартала.


Офисът остана заключен в четвъртък, на вратата има жалейка за смъртта на бащата на Владимир – бизнесменът Младен Василев

Задържаният 37–годишен Владимир Младенов Василев е собственик на петнадесетина търговски дружества, повечето от тях са били притежание на баща му, починалият преди 4 години крупен бизнесмен Младен Василев. Най-старата е някогашното държавно „Пещостроене и изолации“, приватизирано в зората на демокрацията от директора си , някогашния герой на соцтруда Васил Данчев.

Владимир не е криминално проявен, категорични са от МВР и прокуратурата. Тепърва ще се изяснява какви са били взаимоотношенията между него и убития и на каква основа е възникналият  конфликт в офиса на централната старозагорска улица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!