Досъдебното производство за смъртта на младия офицер Тодор Манчев е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура (ВКС) и Военно-апелативна прокуратура. Това съобщиха магистратите.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес се появиха документи, свързани с трагедията с офицера, участвал в нахлуването на US военни в цех в Чешнегирово, от които изплува въпроса "Самоубил ли се е под натиск или е убит 31-годишният ст. лейтенант Тодор Манчев?!".

"Във връзка с появили се публикации в медиите по повод смъртта на млад офицер от Военна полиция-Пловдив във Военноокръжна прокуратура-Сливен е образувано досъдебно производство и веднага е направен оглед на място от военен следовател. 

Неописуема трагедия: Самоубилият се офицер Манчев подготвял сватба, приятелката му е бременна

Внезапно възникналият трагичен случай налага своевременно изясняване на множество обстоятелства, както на мястото на местопроизшествието, така и в местоработата на починалия.

С оглед на това, както и на повишения обществен интерес, досъдебното производство бе взето на специален надзор от Военно-апелативна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.
     
По досъдебното производство се извършват всички необходими действия по разследването.

Досега след проведените първоначални огледи са назначени съдебномедицинска, 2 съдебнохимически, съдебнобалистична и съдебнотехническа експертизи. Събират се писмени доказателства и са планирани в интензивен ред разпити на свидетели, имащи отношение към предмета на доказване", поясняват от прокуратурата.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!