Кирчо Делев, който през декември м.г. бе арестуван при безупречна акция на ГДБОП и ОД на МВР в Бургас заради опит да продаде марихуана за 1 млн. лева на полицаи под прикритие, ще остане в ареста до започване на делото срещу наркогрупата му.

Това реши днес Бургаският окръжен съд, след като разгледа искането за промяна на мярката за неотклонение на задържания.

Кирчо е син на дългогодишния кмет на карнобатското село Смолник Неделчо Делев. Групата му използваше селскостопански постройки на Делев край Смолник за отглеждане на марихуана.

По досъдебното производство е установено, че Кирчо Делев е мозъкът на престъпната схема. Той разпространявал продукцията чрез посредници. Използвал други лица, на които има доверие, докато не се натъкнал на полицаи под прикритие.

На тях се опитал да продаде марихуана, чиято пазарна цена е близо 1 млн. лева.

Кирчо Делев може да получи до 12 години затвор. Обвинението срещу него ще бъде внесено след месец и половина

Освен него има арестувано още едно лице, а трети участник се издирва с международна заповед за арест, съобщава "Флагман".

Днес адвокатът му настоя да бъде пуснат на свобода, но държавното обвинение категорично се възпротиви. Според прокуратурата безспорни са доказателствата, че той е извършил престъплението, а освен това е подведен под отговорност по чл. 354а от НК и го грози до 12 години затвор.

Бургаският окръжен съд остави Кирчо под решетките, а очакванията са обвинението срещу него да бъде внесено до месец и половина.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук