Николай Любомиров Рангелов, по известен като Котака се изправи пред закона днес и получи присъда! Делото трябваше да се състои още вчера в Районен съд - Пирдоп, но бе отложено за днес, 20 февруари. Повод за него станаха намерените в личния автомобил на Котака 23 опаковки с наркотици или общо 19 грама марихуана!

Босът на наркоразпространението в последните 10 години в най-богатия район на България – Средногорието, е добре познат на полицията, но за не изненада на мнозина – редовно намира начин, и хора, които да го измъкнат от силата на закона. Досега!

Днес той бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода, като прилагането на наказанието му бе отложено с 3 години изпитателен срок, както и глоба от 1335 лева, плюс разноските по делото в размер на 456 лева и разходите за вещи лица - 76 лева, научи БЛИЦ от отлично осведомени.

Още в началото на делото съдия Донка Паралеева от Районен съд Пирдоп обяснила на подсъдимия с какви права разполага, а малко след това опитите му да трогне съдийския състав с прочувствени обяснения за здравословните си проблеми се оказали безуспешни.

По думите на Котака, наркотиците били само за лична употреба, тъй като той от години страдал от страхова невроза, имал и редовни паник атаки.

Тези негови думи потвърдила и приятелката му Памела, която също била в залата, за да го защити. Двамата живеят на семейни начала в последните шест години и както станало ясно от думите й - Котака се грижи за 7-годишния й син като за свое дете.

"Мога да ви уверя, че той има сериозни проблеми, получава редовно паник атаки, опитвал е всичко, но нищо не му помага, затова прибегна до тревата. Използва я за лична употреба.

Аз съм му казала наркотиците да ги държи в колата, за да не са близо до детето, което отглеждаме заедно. Но той не пуши, когато кара. Не му вреди", заявила Памела, която била видимо напрегната заради хода на делото.

Самият Рангелов пък, се признал веднага за виновен, посъветван така от своя адвокат, заявявайки, че съжалява за случилото се и ще се постарае за в бъдеще това да не се повтаря. Думите му, както вече става ясно, не предизвикали така очакваното от него смегчаване на крайната присъда.

На въпрос на съдията дали работи, Котака отвърнал, че е безработен, което предполага и логичните въпроси - как безработен човек се снабдява с наркотици, как при това положение може да се грижи и за себе си, и за семейството си, как посреща ежедневните си разходи, включително и тези на автомобила си, който според съдебната информация е с марка "Ауди" А4.

Въпросите обаче, звучат повече риторично, поставени редом до типичната съвременна съдебна стилистика.

"Признавам се за виновен! Тази трева ми е за лична употреба, защото получавам паник атаки, имам безсъние от години. Ползвам постоянно трева, но нямам медицински документ за това", заявил Котака пред съдийката, но версията му явно се оказала недостатъчна, за да промени хода на събитията, както вероятно се е случвало многократно досега.

Нещо повече - той има висящо дело от 2016-та година за участие в организирана престъпна група на територията на София.

Присъдата на Николай Рангелов след днешното дело пък, може да бъде обжалвана пред Софийския окръжен съд.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук