Разследващите проверяват нова версия за разстрела на търновския бизнесмен Петър Христов, научи БЛИЦ от източници в специалните служби. Предприемачът бе екзекутиран миналия понеделник, докато излизал от офиса си на булевард "България".
Медията ни научи, че оперативните служби проверяват дали мократа поръчка е била изпълнена от Йосиф Йосифов-Йоско.

Кръвожадният бандит бе оставен необезпокоявано да напусне страната, след като мярката му за неотклонение бе променена от магистратите от спецсъда. Въпросната институция направи и друго безобразие преди няколко месеца - оправда Йоско, дясната му ръка Ивайло Симеонов-Богьовеца и останалите подсъдими за стрелбата срещу Кирил Киров-Киро Японеца. Съдиите Росенова, Врачева и Колева скандално отмениха присъдите от по 17 години затвор на членовете на групата, които бяха произнесени от председателя на Специализирания наказателен съд Георги Ушев.

Това даде възможност на групировката отново да усети мириса на кръв. Нали не очаквате главорези като тях с две педи полицейски досиета изведнъж да преосмислят битието си и да се захванат с почтена дейност.

Йоско Костинбродския продължава да е в неизвестност

Случайно или не, но след оправдателната присъда на бандата на Йоско Костинбродския, в страната се случиха няколко убийства и отвличането на сина на собственика на "Софавто" Тони Златков.

Криминалисти описаха Йоско и бандата му като изключително безчувствени създания, които са превърнали убийствата в своя запазена марка, от която печелят богато.

Изчезването на Костинбродския от държавата прави залавянето му много трудно, но не и невъзможно. В МВР са убедени, че ще разплетат случая с физическото премахване на Петър Христов.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!