"Стрелбата стана буквално пред очите ми! По едно време полицейска патрулка препречи пътя на син джип. След това и други полицейски коли пристигнаха с виещи сирени и обградиха джипа. Започна стрелба, чуха се поне 60-70 изстрела. Беше страшно. Добре че залегнах", разказа ексклузивно пред БЛИЦ свидетел на смъртоносната престрелка в столичния квартал "Разсадника".
Припомняме, че днес по обед полицията задържа въоръжен нападател в столичния квартал "Разсадника", след преследване, последвало опит за обир на заложна къща на бул. "Ломско шосе". При акцията по задържането му той открил два пъти огън срещу служителите на реда, но на свой ред бил прострелян, след което починал. Нападателят е Христо Георгиев, известен с прозвището Ицо Полицая - бивш полицейски служител, който преминава на страната на ъндърграунда. Има много регистрации в МВР за различен вид престъпления. Уличен е в извършването на обир в банков клон във Враца преди години. Смята се, че е свързан с обири в заложни къщи и златарски ателиета в столицата.

"Целият екшън със стрелбата продължи около 1 минута. След това полицията отцепи района и сложи ограничителни ленти. Ситуацията бе като в американска продукция. Слава Богу нямаше пострадали граждани", заяви свидетелят на престрелката пред БЛИЦ.

Бързата реакция на полицаите от СДВР е предотвратила по-голяма трагедия. 

Около 17.00 часа стана известно, че е задържан и вторият нападател. 

Полицаите пристигнали в заложната къща в квартал "Надежда" след подадения сигнал за обир. Според собственичката на заложната къща мъжете са били двама, маскирани и с качулки на главите. При последвалото преследване извършителите на нападението се разделили и няколко пъти сменили автомобилите си. 

Ивайло КРАЧУНОВ