31-годишен мъж е задържан за стрелба с огнестрелно оръжие в Сандански. Това съобщиха от ОДМВР - Благоевград. Около 14.50 часа на 11 април 2018 г. в РУ - Сандански е получен сигнал за това, че на бул. “Свобода“ в град Сандански е произведен изстрел с огнестрелно оръжие, в резултат на което са счупени стъклата на лява и дясна задни врати на лек автомобил „Мицубиши Паджеро“.

Както БЛИЦ писа при инцидента няма пострадали хора. След незабавно проведени издирвателни мероприятия от полицейски служители на РУ - Сандански със заповед за задържане до 24 часа е издържан 31-годишен мъж с инициали И. Б. от град Сандански. Уведомена е РП - Сандански. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Припомняме, че преразпределение на пазара за търговия с наркотици, контрабандни цигари и дългогодишни ежби в подземния свят, са в основата на страховит сблъсък в центъра на Сандански, при който посред бял ден вчера, Илко с прякор Фараона, стреля почти от упор по ъндърграунд боса Димитър Саботанов - Саботана. За щастие в тази дръзка стрелба нямаше жертви и пострадали. Единствено дупките от куршумите, останали по джипа на Саботана, свидетелстват за развихрилата се улична война - нагла и брутална, дръзка и опасна!

Няколкото изстрела, минали на сантиметри от мишената Димитър Саботанов, бяха чути от десетки хора, разхождащи се по улиците на града и се превърнаха в основната тема на градската мълва в Сандански в навечерието на празника му. Стрелецът Ильо Фараона избяга, а 2 часа по-късно се появи в полицията, с адвокат и брат си - другият Фараон. В полицейското управление бе и мишената Саботана. Полицията работеше с всички задържани, които имаха разнопосочни версии за случилото се. Според Саботана, той е невинен. Според Фараона, Саботана го предизвикал, като извадил сабя, с която го заплашил да му отреже главата. Това го предизвикало да извади оръжието - пистолет. Не искал да убива, а да се защитава от острия "меч" на Саботана.

Затова стрелял напосоки.

Страховит екшън като на филм. Разиграл се на метри от сградата на общината в курортния град, на входния булевард "Свобода", пред очите на майка с дете и пешеходци, останали парализирани от видяното. Експлозия от убийствена страст, характерна за първите години на демокрацията и мутризацията у нас. Сандански явно, все още е люпилня на мутри, които се бият, ръгат с ножове, като примати. И това се случва десетилетия след настъпването на демократичните промени у нас и дни, след поредното тежко престъпление, при което умишлено бе опожарен магазин, подпалил и кооперация с невинни обитатели в нея, пише Struma.com.

Подпалвачите - отмъстители, посегнали на собствеността на бизнесмен, оставиха 40 семейства на улицата без дом, без покъщнина и превърнаха една нова сграда в свидетел на жестоко престъпление седмица преди Великден. Само за няколко дни, градът се превърна в престъпна дестинация, в люлка на мутрите, които са се разпищолили безнаказано, раздавайки улично правосъдие. Всички в Сандански знаят и коментират враждата между едни от основните играчи в подземния свят на курортния град - Саботана, от една страна, и братята Фараони, от друга. Фараоните работили "за" и били част от групата на така наречения Крум Ейпъла, Саботана пък, свързват с Емил Първанов - Ембака.

Градските легенди разказват абсурдни случки от войната между групировките, която се вихри от години. Всички коментират кой и как гравитира около тези организирани престъпни групи /ОПГ /, разхождащи се на свобода. Приписват им се страховити престъпления. Д. Саботанов - Саботана едва оцеля в една от поредните кървави битки между групите, в местна дискотека, при която един от братята Фараони го наръга на няколко места с нож. След касапницата последва ответен удар и хората на Саботана, пребили зверски човек от групата на Фараоните. И всичко това се разиграва в последните месеци. Отношенията между групировките са ясни на полицията. Делят си пазарите за забранени стоки и субстанции.

Трябва да признаем, че няма нито една проява на двете ОПГ-та, която полицията да не е разкрила. Имаше задържани лица в почти всички случаи на побоища, наръгвания с ножове, битки, завършващи с ранени. Имаше арестувани в рамките на полицейските правомощия и освободени, когато стигнат до съда. След серия нападения и престъпления, всички участници в подобни сблъсъци на улицата, са на свобода. И това вече бие на очи. Какво се случва в Сандански?! Не са ли несправедливи жителите на града към органите на реда, към полицейските служители, обвинявани ежедневно за случващото се по улиците. И вчера за кратко престъплението бе разкрито, а участниците в екшъна бяха задържани. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!