Жестокият убиец, разчленил тялото на приятел по чашка, отива на съд. Окръжна прокуратура Благоевград внесе обвинителни акт срещу 56-годишния Благой Митрев от петричкото село Самуилово за убийство по особено мъчителен начин. 

На 10 януари м. г. около 11 часа в дома на Митрев гостувал приятеля му от детските години Георги Златков, с когото играели карти и употребявали алкохол. Двамата пили до към 21,30 часа и се скарали. Стопанинът взел от масата нож и започнал да нанася с особена жестокост и ярост множество силни удари по гърдите на госта си. За да се спаси от нападението, Златков тръгнал по стълбите, за да излезе, но Митрев продължил с ударите по гърба, тила и главата. Лазейки Златков успял да стигне до първия етаж и паднал пред входната врата. В този момент Митрев взел брадва. Започнал да нанася множество посичания по главата, гърдите и корема на госта си, който починал. 

Частично разчленил тялото му в областта на шията, раменния пояс и горната част на гърдите, а след това извършил пълно напречно разчленяване на трупа през средата до нивото на корема, пояса и кръста.

Убиецът решил да прикрие следите като взел чувал, в който сложил ръцете и главата на трупа. След това, осъзнавайки какво е направил, той отишъл в двора на негов братовчед, повикал го и му казал: "Обади се на полицията да дойдат да ме приберат, защото убих Гошо".

Според психиатрично-психологична експертиза, в деня на убийството Митрев се намирал в обикновено алкохолно опиване, което е улеснило изявата на негативните черти от характера му, като мнителност, обидчивост, гневливост. 

Предстои да започне съдебен процес срещу Благой Митрев, който се намира в затвора в Бобов дол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!