Нова измама с кредитни карти в луксозни бутици докара солидни доходи на водопроводчик, който дори си купил лъскав джип “Ауди Q7” за над 300 000 лева, съобщава в утрешния си брой в. “24 часа”.
Арестуваният преди няколко месеца каналджия бил член на една от петте банди, които от началото на годината точат банкови карти, като пазаруват в бутици с перфектно подправени ментета. Измамниците изглеждали като богати юпита и успявали на ден да източат по около 30 000 лева, след като минат през десетина обекта, съобщиха столични криминалисти.
Най-предпочитаните стоки били маркови часовници и очила, златни бижута, лаптопи, фотоапарати и плазмени телевизори.
Истинският бум на този вид престъпление започнал от юли т.г. За няколко месеца са регистрирани хиляди съмнителни плащания в луксозни магазини и молове в столицата, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и още няколко големи градове. 
До края на годината полицаи очакват сигналите за източени банкови сметки лавинообразно да нараснат, защото повечето реални собственици на картите, разбирали след месец-два, че някой е теглил от сметката им. Най-много са ужилените чужденци от Италия, Канада и Германия, имало много сигнали за източвани сметки и от САЩ, сочат данни на МВР. Увеличават се обаче и случаите на опразнени сметки и на заможни българи, предупреждават експерти.  /БЛИЦ