Хасковлия е шефът на разбитата банда измамници в Испания, потвърдиха пред БЛИЦ полицейски източници.Той е на 35 години и се казва Дейлан Г.
Според испанската полиция Дейлан е сред основателите на групата, която се занимавала с фалшифициране на монети, на обири чрез взлом, друг вид измами и клониране на банкови карти. В бандата участвали още трима българи, единият от които Ивайло е сочен като заместник на Дейлан. Самият Дейлан работи от 8 години в Испания. В самото начало на гурбета се е прехранвал като лепял плочки по частни домове. През това време успял да се свърже с останалите трима българи и заедно са образували група, която в продължение на две години е извършила около 120 престъпления, според полицейските източници.
Кореспондентът на Агенция БЛИЦ се опита да разговаря с родителите на Дейлан, но те са толкова притеснени за сина си, че категорично отказаха всякакви коментари. Съседи казаха, че след като бащата на Дейлан бил уведомен за престъпленията, извършвани от сина му, загубил и ума и дума и в продължение на няколко дни въобще не можел да говори. /Тодорка Николова, БЛИЦ