Пуска обява, следва обработка по телефона и… в рамките на 6 дни се печелят хиляди левове. Близо 16 бона заработи менте ходжа от разваляне на магии.

Измамницата Елена П. бе осъдена от районните магистрати в Смолян на 2 години затвор при „общ“ режим след като ужилила родопчанка. 39-годишната, представяща се като Ходжа Йълдъз, обаче все още е на свобода, след като общодържавното издирване не даде резултат.

Прочутата баячка ходжа Йълдъз потъна вдън земя след удара за близо 16 бона

Присъдата бе произнесена „задочно“, а само преди дни служебният защитник на жената обжалва решението в Окръжния съд в Смолян, съобщава „Родопи voice“.

БЛИЦ припомня, че жена от Смилян даде 15 860 лева на гадателката за разваляне на магия. Според обвинението, 39-годишната е измамила 50-годишна жена от село Смилян в периода от 22 до 28 януари 2019 г. с общо 15 860 лв., че ще й развали магия, с което ще излекува болния й съпруг.

Пострадалата отчаяно търсила начини да помогне на мъжа си. Видяла обява на врачката и се обадила по телефона. Ходжа Йълдъз приела да помогне, като обяснила, че трябва да развали черната магия, която била много силна и пречела на мъжа да оздравее.

На четири пъти измамницата поискала различни суми пари, които й били изпратени с пощенски превод до посочен адрес. По-голяма част от парите съпругата на болния взела като заем от своя близка, която пък изтеглила кредит.

През цялото време Ходжа Йълдъз твърдяла, че мъжът ще оздравее и да не го връщат отново в болницата. Състоянието му не само не се подобрявало, но постъпил отново в болница, където починал. След смъртта на мъжа жената се обадила на гадателката да си иска парите, но тя спряла да й вдига телефона.

„Ходжата“ вече е била осъждана за измама през 2014 година.

В хода на делото стана ясно, че Елена П. обработвала жертвата си от телефонен номер, регистриран на името на сестрата на мъжа, с когото живеела на семейни начала. Същата също била осъждана за измами.

Разпечатката от разговорите показала, че „ходжата“ постоянно била в движение. В 6-дневния период на обработка на родопчанката засечените разговори били проведени от градовете Златица, Челопеч, София, Карлово и Казанлък. От прокуратурата пък имат съмнения, че в този период са извършени още измами.

Окръжният съд в Смолян сне от общодържавно издирване Ходжа Йълдъз, защото то касае изпълнение на взетата задочно мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои магистратите да се произнесат и за присъдата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук