Кметицата на Бобов Дол Елза Величкова е  била привикана на разпит специализираната прокуратура преди дни.
 
Оказва се, че срещу кандидатката за кметското място в гр. Бобов Дол е подаден сигнал в спецпрокуратурата. В него са изложени твърдения, отнасящи се до изключително сериозни злоупотреби с общински средства от страна на кметицата.
 
Според информацията, която получихме, към документа са прикрепени копия на фактури за извършени плащания от Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ към контрагенти, с които работи. В сигнала се твърди, че въпреки големите количества поръчвани стоки и редовно използваните услуги, които са фактурирани, цените им са сериозно завишени дори ако се направи сравнение с цени на същите материали и продукти на дребно.
 
Прави впечатление, че в актовете на кмета са посочени директно фирмите, с които общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ трябва задължително да работи и да сключва договори. Неясен остава въпросът по какви критерии са избирани конкретните дружества. Този факт поражда сериозни съмнения относно причините за тяхното използване. Не е ясно и дали при избора им е съблюдаван интересът на Община Бобов Дол и дали общинските средства са разходвани целесъобразно.
 
Според запознати в района със сигурност съществуват достатъчно фирми, които биха могли да предложат значително по-добри цени на използваните продукти и услуги, което навежда на мисълта, че съществува реална възможност избраните фирми да са собственост на свързани с г-жа Величкова лица или на такива, с които тя има по-близки отношения.
 
Изглежда, че това е поредният кмет в страната, който върти далавери и трупа пари на гърба на данъкоплатците, а по-жалкото е, че се бори за втори кметски мандат. А и не бива да забравяме, че г-жа Кметицата е адвокат и със сигурност знае достатъчно начини и хватки за заобикаляне на законите и правилата. Няма как да не е измислила начин как да се облажи лично и то по най-лесния и прикрит начин! Нима жената, която бива привиквана на разпит в специализираната прокуратура дни преди местния вот, би била достатъчно надежден кмет за втори мандат?
 
Припомняме, че преди няколко седмици гръмна скандал с пиянските изцепки на същата кметица по време на мероприятие, организирано от Общината. От миналата седмица в медиите пък се тиражира информация, че Величкова уволнява всички, които не и вървят по свирката и не демонстрират подкрепата си към нея. По време на четири годишния и  мандат имаше редица скандали около въпросната госпожа. Очакваме да разберем дали бобовдолци ще й гласуват доверие за втори път и далаверите на територията на Община Бобов Дол ще продължат или ще дадат шанс на ново лице, което да се бори с проблемите на жителите там.