31-годишен мъж е арестуван след акция на полицията. Младият мъж е хванат зад волана на Мерцедес Ванео след употреба на коктейл от наркотици, освен това е бил и отнета книжка, информира "Флагман".

Зрелищният арест е станал на изхода на къмпинг Градина в посока Черноморец служители на бургаската жандармерия са спрели немския автомобил, шофиран от 31-годишния руски гражданин, постоянно пребиваващ в Бургас.

Установено е, че той шофира, след като през август м.г. му е отнета шофьорската книжка за срок от 10 месеца. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества, като пробата за употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис е била положителна. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо седем случаи. Водачите са на възраст от 23 до 31 години.

Трима от тях - двама на 23 и един на 31 години, шофирали след употреба на амфетамин и метамфетамин, двама - на 24 и 30 години, шофирали след употреба на канабис, един 29-годишен мъж от Черноморец шофирал л.а. „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин.

В пет случая водачи на автомобили отказали да бъде тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!