Понякога жените в Родопите са „много хард версия”. Корави дами със суров като релефа на планината характер. Много често могат да надминат и мъжете като са ядосани…

Родопчанка буквално побърка полицаи със серия сигнали, че спрямо нея е извършено сексуално насилие. 39-годишната жена „запалила” Спешния център 112, твърдейки, че бил направен опит да бъде изнасилена в центъра на Ардино от таксиметров шофьор. Патрул на полицията пък бил разкарван на няколко точки в родопския град, за да търси потърпевшата докато тя самата била в… родното си маданско село Боровина.

Селски ерген попиля БГ жените и обяви как 40-килограмовите перхидролени пикли се превръщат в проститутки и контейнери за генетичен материал 

Случката по сценарий от криминална версия на сериала „Сексът и градът” се разиграла преди месеци.

39-годишната Е.Б. подала сигнал до 112 за семеен скандал в ардинското село Кроячево, където живеела с приятеля си. На място се отзовал полицейски патрул. Пред униформените служители жената обяснила, че иска да отиде с тях в Ардино. В града двамата полицаи й съдействали да наеме такси до селото на майка си.

Два дни по-късно бил получен сигнал до 112, в който Е.Б. посочила, че таксиметров шофьор направил опит да я изнасили в центъра на Ардино. Незабавно към мястото бил изпратен патрул от същите двама полицаи, които били на смяна и реагирали на предишния й сигнал отпреди дни. В централната част на родопския град обаче, те не открили никого. Дежурният в управлението се свързал с жената, която посочила, че се намира пред местен голям хранителен магазин. Отишлите на място полицаи отново не открили потърпевшата от сексуално насилие. Последвало ново обаждане, при което 39-годишната посочила, че се намира пред блок до местна бензиностанция. Следващото й местонахождение също се оказало фалшив сигнал, а разкарването на полицаите прати 39-годишната Е.Б. в съда.

„Не помня какво съм съобщила на оператора. Не е съществувала тревожна ситуация. Съжалявам за стореното, обещавам повече да не звъня безпричинно”, посочва жената, след като бе изправена пред съда за подаване на неверни сигнали до Спешния център 112.

Съдът в Ардино наказа родопчанката с глоба от 1000 лева.

„Ще те убия до два дена, ще бъдеш в гроба, ти не ме знаеш коя съм, аз съм луда, ще те убия! Имаш ли семейство и тях ще убия!“. Думите са на друга жена от Кърджали. Изречени на 1,83 промила алкохол. Дамата слиза от джип „Опел” и се нахвърля върху проверяващите полицаи.

Съдът й наложи година „лишаване от свобода”. Наказанието обаче бе отложено за срок от 3 години. Шофьорската книжка на жената бе отнета за 18 месеца.

Закоравял родопчанин попиля гурбетчиите, които се фукат с богатство: Аз не съм вече цървул като вас, но искам да се похваля! 

Разгневена земеделска производителка от Родопите, посетила административна сграда. Следва: „Простак, ти какъв си бе, вчера слезе от село?! Ще те съдя, малоумник! Ти ли ще ми кажеш къде да стоя?“. Думите са на 44-годишна жена и са отправени към полицейски служител в сградата на Паспортна в Кърджали. В същото време 25-годишният син на земеделката започнал да раздава удари с ръце и крака на… колоната пред сградата, заплашвайки полицая с бой. „Свали си униформата и ела тука да се бием!“, призовал също регистрираният като земеделски производител млад мъж.

Майка и син бяха глобени с по 200 лева от съда в Кърджали по Указа за борба с дребното хулиганство.

Източник: 24rodopi.com