Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд в Пазарджик за екстрадицията на 23-годишния Иван Тилев. Магистратите прецениха, че не са налице основания за отказване на европейската заповед за арест, защото досъдебното производство не е образувано в България, съобщава trafficnews.bg

“Във ваш интерес е да отидете в Германия и тези неща, които казахте пред българския съд да ги позовете за защита и там", каза съдията. Решението на Апелативен съд-Пловдив не подлежи на обжалване.

23-годишният българин застрашен от екстрадиция в Германия: Шокиран съм!

Припомняме, че Иван Тилев бе обвинен за финансова измама. Той, е работил в колцентър на фирма, която предлага на германски граждани да инвестират пари в акции. Мистериозно парите на някои от тях изчезват, както и собствениците на компанията, след което е последвала специализирана операция на българките и германските власти.

Размерът на общата финансова измама е около 14 млн.,като конкретно от Иван търсят 800 хиляди и се твърди, че е измамил хора за 800 хил. евро.

23-годишният мъж заяви пред магистратите, че не е бил наясно, че се извършва нещо нередно в нито един момент. Адвокатът на Тилев, пък добави, че младият мъж не е имал нито обратна връзка с клиентите, нито достъп до сметките, той просто е работил на трудов договор и е търсил клиенти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук