23-годишен кърджалиец опита да изнасили 34-годишна пловдивчанка в „Кършияка“. Жената работила в баничарница в район „Северен”. Минути преди 6 часа сутринта в обекта влязъл неадекватен мъж. Той започнал да се държи арогантно с продавачката, като използвал цинизми и вулгарни намеци спрямо нея. Тя го помолила да напусне веднага, но той я нападнал и се опитал да я изнасили. Това съобщава TrafficNews, позовавайки се на близки на младата жена от баничарницата.

Дърпал дрехите й, стискал й ръцете и дори й посегнал. Дамата се съпротивлявала, а опитите й да прекрати гнусното посегателство се оказали успешни. Виждайки, че намеренията му няма да бъдат изпълнени, непознатият избягал в неизвестна посока.

Жертвата повикала полиция, както и близките си. Заедно с униформените и роднините си тя отишла в Трето районно, за да подаде жалба. И тук я очаквала изненада! Минути след влизането си в сградата на управлението, дамата видяла нападателя си.

„Ето го! Това е човека, който ме нападна”, извикала пловдивчанката в коридора на Трето РУП.

„Той се поклащаше, беше неадекватен. Полицаите наскачаха и го отведоха. Много се разстрои дъщеря ми, не беше на себе си”, разказа майката на пострадалата.

Оказва се, че минути след нападението над пловдивчанката мъжът продължил серията си от безчинства. На съседна улица, между блоковете, той разбил паркирана кола. Счупил стъклото на превозното средство, отворил го и... легнал да спи. Силният трясък не останал нечут от живеещите в близка кооперация. Хората излезли по терасите и видели какво се случва. Подаден бил сигнал до полицията и униформените открили спящия мъж. Арестували го и го отвели в районното. Именно там той отново се изправил лице в лице с жертвата си.

Мъжът бил прибран в килия. След часове, когато се събудил, младият кърджалиец дори не знаел къде се намира. Оказало се, че той бил мъртвопиян и не знаел какво се случва. Не помнил нищо от изминалата нощ – нито нападението, нито разбиването на автомобила.

Нападателят е 23-годишен. Той дошъл от Кърджали в града под тепетата на купон със своя брат. Същата нощ употребил солидно количество алкохол в нощен бар, а на сутринта се озовал в баничарницата.

Мъжът бил задържан за 24 часа в ареста. Срещу него е започнато бързо производство за взлом в превозно средство. В същото време се води преписка за опита му за изнасилване.

Жената е посетила лекар. Направени са й изследвания и е изготвена съдебномедицинска експертиза. Семейството на пострадалата е категорично, че ще търси отговорност от мъжа.

„Притесняваме се, че този мъж може да се върне отново. Той е на свобода, ами ако пак я нападне? Ако довърши започнатото или ако нападне и нас – нейното семейство? Тя е толкова уплашена, че я е страх да излезе на улицата. Да ходи на работа също!”, споделиха близките на потърпевшата.