Криминално проявеният Добромир Узунов, по известен като Добата, се разкрещя на полицейски служители от Пето РУ-Бургас и дори си позволи да ги заплаши с убийство. Сцената се е разиграла по време на телефонен разговор по повод разкриване на престъпната дейност на мъжа, свързана с производство и рапространение на наркотични вещества. 

Когато Добата разбрал, че го търсят полицаи, тонът му станал изключително агресивен и нападателен. Не проявил абсолютно никакво уважение въпреки многократните предупреждения на полицаите да се успокои и да се въздържа от нецензурни думи, съобщава "Флагман".

"Ще ви отрежа главите, ще те убия теб и колегата ти. Ще ви изкормя", са само част от заканите, които роденият в Сливен криминоген крещял на полицаите. Разговорът е продължил и с цветущи псувни по адрес на длъжностните лица и техни близки. Комуникацията е била записана с аудио рекордер, който по-късно е бил предаден в прокуратурата.

Срещу Добромир е било повдигнато обвинение за закана за убийство на длъжностни лица. Криминогенът признал вината си и обяснил, че изпуснал нервите си, но това не трогнало съдебния състав.

В четвъртък Районният съд в Бургас е наложил ефективно наказание от 6 месеца затвор за Добата, видя репортер на Флагман.бг в масивите на съда. Освен това агресорът ще трябва да заплати и разноските по делото. Към настоящия момент той изтърпява наказание за разпространение и производство на пико. 

"Ще бъдем безкомпромисни към всяко нарушение на закона", казаха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас по казуса със заплашените с убийство униформени, разследващи случая.

Миналата година по това време Добромир и аверът му Димо бяха задържани, докато готвят пико в апартамент в блок в жк. "Изгрев" и едва не подпалиха цялата жилищна сграда.

Тогава при претърсване на имота бяха намерени множество прекурсори за производство на наркотични вещества, сред които колби, пластмасови бутилки, две ел. везни, стъклени кутийки, множество найлонови пликчета и др. Двамата мъже бяха задържани за срок до 24 часа