Газов пистолет и въздушна пушка са открили разследващите в колата на д-р Стефан Миринчев след обиска и претърсването във връзка с убийството на бялото коте Алфи на сем. Кацарски, съобщава "Флагман", цитирайки отлично информирани източници.

Криминалистите са претърсили къщата му в кв. Банево рано сутринта на следващия ден, след като докторът бил разпитан във Второ РУП Бургас. Пред разследващия полицай той написал кратко обяснение по случая, съдържащо едно изречение в смисъл, че няма оръжие. Полицаите претърсили къщата в кв.Банево, но не открили нищо, след което обаче се насочили към джипа на д-р Миринчев паркиран пред дома му. От багажника извадили пушката и газовия пистолет. При обиските служителите на реда намерили и кутийка със сачми.

По досъдебното производство са назначени 3 експертизи. Те трябва да докажат дали с иззетата от доктора пушка е умъртвен пухкавият Алфи. Трупът на котето е изпратен за аутопсия в Стара Загора, за да бъде доказано дали сачмите в тялото му са произведени от оръжието на д-р Миринчев. Самият той твърди, че ужасяващият видеозапис, който е запечатал убийството на красивото коте, е манипулиран и иска специалистите да докажат автентичността му.

В момента се събират още доказателства по случая. Образувано е наказателно производство срещу неизвестен извършител. Дори и становищата на експертите да докажат, че д-р Миринчев е застрелял собственоръчно домашното животно, той ще бъде освободен от наказателна отговорност по чл. 78а, тъй като е с чисто съдебно минало. В най-лошия случай лекарят ще бъде глобен и ще остане с чисто съдебно минало.