22-годишният бургазлия Стефан Момчев е бил пребит зверски в центъра на Бургас преди броени дни, по време на празнуването по повод завършването му в Средното вечерно училище "Захари Стоянов", пише "Флагман".

Младежът бил на дискотека с приятелка в събота. Станали да танцуват на дансинга, когато непознати мъже започнали да се бутат в двойката. Стефан им направил забележка, че им причиняват неудобство и ги помолил учтиво да се отдалечат. В този момент обаче ситуацията ескалирала.

Непознатите реагирали остро на забележката на бургазлията. Той усетил накъде тръгват нещата и решил да излезе от заведението, за да избегне започването на конфликт. 

След като излязъл от заведението, Стефан твърди, че е нападнат в гръб от един от непознатите мъже. Младежът едва успял да се изправи на крака и се отправил към най-близкото районно. По думите му по пътя го настигнали двамата мъже от дискотеката и започнали да го налагат още повече – удари в корема и главата. Въпреки серията от удари, Стефан все пак успял да стигне до полицията, където му оказали помощ. Разказал за екшъна, а ченгетата моментално издирили по описание и задържали двамата нападатели. Единият от тях се оказва добре известен на органите на реда.

22-годишният Стефан е израснал в дом за деца, разпознаваемо лице е и в града, често може да бъде забелязан по центъра на Бургас. Днес обаче е обиден на тези мъже, на държавата и всички лошо, което се случва всеки ден на някого.

"Физически се чувствам добре, но психически съм разстроен. Израснал съм в дом, тази ситуация ме връща във времето между 2006-2010 година, когато ми се случваха не особено хубави неща. Тъкмо се бях стабилизирал. Иска ми се прокуратура да действа адекватно и тези мъже да си получат заслуженото. Не съм ги предизвикал с нищо, аз просто отидох да празнувам. Човек веднъж в живота си е абитуриент", разказа той. 

Бургазлията е категоричен, че ще продължи обичайния си начин на живот. В момента си търси нова работа, досега е помагал като общ работник в различни магазини из града. 

След побоя Стефан е откаран в УМБАЛ-Бургас. Той е прегледан от лекарите, но отказал да остане в лечебното заведение. Направени са му е рентгенови снимки, като според медиците в следствие на нападението, бургазлията е получил мозъчно сътресение.


 


 


 


 


 


 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!