Мюсюлманин преби лекар в руския град Нижневартовск. Причината - подробен медицински преглед на жена му, пише glasnews.bg.

Според пострадалия дерматолог Владимир Жерноклеев, момиче в хиджаб е дошло при него за преглед и той не е видял нищо странно в това - много мигранти минават през него, за да получат необходимите удостоверения за работа.

Мюсюлманката обаче започнала да се възмущава, когато той я помолил да покаже ръцете, краката, корема и гърба си. Жената настояла, че по религиозни причини не може да бъде прегледана от лекар - мъж. На това Жерноклеев отговорил, че правилата за преглед са еднакви за всички, но ако иска жена да я прегледа, тогава този въпрос трябва да бъде решен от ръководството.

Осъзнавайки, че никой няма да изпише удостоверение за нея просто така, момичето все пак се съгласило да бъде прегледано в кабинета на Жерноклеев.

„Половин час по-късно съпругът й нахлу в офиса с думите „обичаш ли да гледаш женските коремчета? “. Той не каза нищо друго, а започна да ме бие. В моята практика всичко се е случвало, дори са идвали с нож, но никой не го използвал. Но този път не се стигна до разговор", споделя Владимир.

След нападението е извикана линейка. Лекарите диагностицират колегата си с черепно-мозъчна травма, сътресение и тежка контузия на носа.

Полицията задържала ревнивия съпруг на местопрестъплението. Нападателят е на 29 г. и е роден в Таджикистан. Заплашват го до 5 години затвор.

Най-куриозното в случая е, че самата пациентка работи като медицинска сестра в една от градските клиники. Лекарят не разбира как тя не познава нормативните процедури, след като и тя работи в тази сфера.

Преди две седмици мюсюлмански шофьори са изгонили пътници от автобус в град Хабаровск, за да се молят.