С такъв ентусиазъм, изглежда, че никой никога не е търсил втора съпруга на собствения си съпруг. Вече една година 21-годишната жителка на Московска област Наргиза Тлеумбетова публикува видеоклипове в социалните мрежи, в които кани момичета в харема.


Тя обещава на потенциалните булки надежден съпруг или... половин съпруг, собственото си приятелство и всякакви предимства: от скъпи подаръци до отделна стая. Междувременно мюсюлманката с кафяви очи в хиджаб хвърля кал по православните момичета, които според нея са разпуснати и пиещи, пише glasnews.bg.

Тя, разбира се, се нуждае от мюсюлманка като партньор, а не от обикновена жена, защото е "истински вярваща". Ето и трите критерия на Наргиза: „девствена“, „покрита“ (вероятно става въпрос за хиджаб, Б. ред.), „не по-стара от 22 години“.
 И... кандидат-съпругите не закъсняха. В същото време самата Наргиза, според руските закони, не е омъжена и заради съпруга си мюсюлманин се скарала със собствените си родители.

"Всичко беше просто. Със съпруга ми се намерихме в сайт за запознанства. Срещнахме се две седмици по-късно и той веднага ме хареса. Не се влюбих от пръв поглед, но Сергей ме изуми с действията си. Той беше просто истински мъж.

Няколко седмици по-късно той дойде при родителите ми и обяви сватбата. Той е руснак, но е приел исляма преди две години. По време на нашето запознанство бях атеист, въпреки че съм мюсюлманка по етнически произход. Имахме сватба според религиозните традиции през януари 2020 г.

В началото, когато той ми разказа за втората жена, бях глупава, не разбирах нищо от вяра и просто се разплаках. Той ме успокои и каза, че ако съм против, тогава нищо няма да се случи.

Веднага след сватбата съпругът ми ме приближи до исляма. Няколко месеца по-късно аз самата му предложих да си вземе втора жена. Е, защо? Да има голямо семейство. За да не изневерява съпругът, втора жена е по-добра от предателството.

Аферата отстрани е грях, а втората съпруга е нормална за исляма. Реших сама да му намеря втора съпруга и измислих този кастинг в социалните мрежи.

Има много желаещи. Всички момичета общуват с мен, а не със съпруга ми. Изпращат ми своите профили и снимки. Вече има повече от 50 кандидатки. А някои са едва на 15 години", разказва Наргиза.

Тя, между другото, не работи никъде. Живее от парите на съпруга си - брокер. Но когато поканили момичето на интервю, се оказало, че тя няма пари за пътуване. Как Сергей ще издържа втората си съпруга при такива обстоятелства, остава загадка. А самата история с търсенето на втора съпруга чрез социалните мрежи на какво ви прилича?

"За да популяризират своите страници в социалните мрежи, хората измислят най-различни истории. Някой се представя за любовница на президента, някой е изоставен съпруг с три деца. И тогава всичко е като в сериал. Не изключвам, че историята с търсенето на втора съпруга е просто измама.

В същото време не бих се изненадала, ако момичето изобщо не е мюсюлманка, а съпругът й всъщност е неин брат“, коментира Алла Толстая, специалист по промоция в социалните мрежи.