Пенсионер от Шумен, успял да излъже продавачка с ловко броене на пари, беше задържан и осъден. Наложило му се да възстанови и парите. Чудомир Ч. (69 г.) признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата. Районният съд в Шумен одобрил да търпи 18 месеца пробация.
Шуменецът се впуснал да мами магазинерка по стария метод от времето на началото на демокрацията, когато улични дилъри обменяха пари. Измамата е известна като “сандже”. На 22 март мъжът помолил продавачката в денонощен магазин да му уедри банкноти. Подал пачка и казал, че са 100 лева. Жената ги преброила, но забелязала липсата на един лев, пише "Труд". 

Чудомир уж се притеснил от грешката, добавил единия лев и започнал да брои парите ловко пред нея, като ги изкарал 100 лв. Жената му дала уедрените банкноти. Но като останала сама и започнала да разпределя левовете в касата се оказало, че е получила само 60 лв.

Камерите в обекта запечатали извършителя и той бил открит от полицаите. През 2015 г. Чудомир пак е съден за измама, но в Търновско.