Спас Чоков върти гуми по крайбрежната в Слънчев бряг. По-големият син на скандалния кмет на Галиче Ценко Чоков отпрашил с мръсна газ към морето още в понеделник. Яхнал белия си мерцедес и казал на аверите си в Галиче да предадат на ченгетата, че е много ангажиран и не може да се занимава с разпити, пише в. "България Днес".
Така лятната ваканция за Спас започна, след като преди две седмици заформи меле на автогарата в селото. Бившият длъжник и свидетел срещу скандалната фамилия Цветомир Таралански бе спукан от бой от Спас и двама негови приближени - земеделците Йордан и Гошо Николчови. В нападението участвали и тримата, но впоследствие само братята бяха арестувани за малко и след това пуснати на свобода. Те потвърдили в разпитите си, че Спас няма общо с разправията и не е удрял Цоло.

Срещу Спас Чоков не се води никакво разследването въпреки показанията на потърпевшия и още 10 свидетели. Всички очевидци съобщиха поотделно, че са били притискани от роднини и пратеници на Чокови да си затварят устите.

Въпреки цялата шумотевица и увещанията на прокуратурата, че се работи усилено по случая, по-големият син на Ценко Чоков дори не бе извикан на разпит в полицията. Затова пък си позволи заслужена почивка на море, като дори се изфукал как карал с 200 км/ч спортния си бял мерцедес с бутиков регистрационен номер към меката на ъндърграуна - Слънчака.

"Чакаме Ценко да излезе. Той ще се разправя с тия приказливите", фукали се в селото тъщата на скандалния кмет и съпругата му Цветелина. Спас също разправял наляво и надясно, че ще чака брат си Мартин и татко Ценко на Слънчака. Явно двамата много му липсват, защото младежът си сложил обща профилна снимка в социалните мрежи.

В деня на мелето Спас Чоков спечелил много пари от сделка с добитък. Той продал 80 телета преди боя и седнал да се черпи с двамата братя. С парите - около 10 бона, Спас смятал да си живее царски до края на август в елитните хотели на Слънчев бряг. Така се справял с любовната мъка, след като мистериозна селска красавица разбила сърцето му, разказват аверите на Спас. Те споделят, че заради нея бил агресивен и нервен напоследък, защото мацката не искала и да чува за скандалния наследник на Ценко Чоков.

Друга е съдбата на по-малкия брат на Спас - Мартин. Половинката му Теодора лее крокодилски сълзи всеки ден, след като любимият й бе закопчан в мащабна акция на спецченгетата само три дни след абитуриентския бал. Теодора споделя в социалните мрежи техни общи снимки, на които се виждал как се галят и целуват. Мартин Чоков е в ареста в София, но в отделна от баща си килия. Той е обвинен в участие в организирана престъпна група за рекет.

Докато Спас е на море, а властите абдикират от случая, битият Цоло бере душа в софийска клиника. Таралански бе изгонен от болницата в Бяла Слатина миналата седмица. Лекарите му връчили документацията и му казали да се омита, тъй като не искали да се замесват в скандалите с Чокови. Два дни след изписването битият Цоло получил гърч и се наложило спешното му транспортиране в болница в София. Там той е бил поставен под наблюдение заради тежкото му състояние.

"Никой не иска да се явява в съда по делото срещу Ценко Чоков. Затова и полицейският шеф на Бяла Слатина подаде оставката си", споделил с близките си Цоло Таралански. Той бе притесняван и в болницата в Бяла Слатина, където го посети общинският съветник от ДПС Кристин Касъмов. Той е част от групата за рекет на Ценко Чоков, твърдят от прокуратурата. Въпреки това не смеят да поискат мярка за неотклонение за депесаря и Касъмов се развява свободен из Бяла Слатина.

След мелето в Галиче Цоло е откаран в болницата в Бяла Слатина. Той лично съобщава на ченгетата кой е поръчал боя му. Започва разследване, което се наблюдава от главния прокурор Сотир Цацаров. Говорителката му Румяна Арнаудова потвърди, че няма и съмнение за конфликта между Цоло и Чокови. Цветомир Таралански е свидетел по едно от делата срещу кмета на Галиче. Броени часове след като става ясно, че в боя е замесен Спас Чоков, началникът на районното управление на полицията в Бяла Слатина подава оставка. В лаконичното съобщение е посочено, че гл. инспектор Красимир Йончев напуска поста си. Очевидно професионалното ръководство на областната дирекция на полицията във Враца е открило пропуски в реакцията на ченгетата в Бяла Слатина и това е довело до оставката на местния шериф.