По искане на спецсъда от последното му заседание по делото срещу Ценко Чоков и бандата му, Веселин Веселинов Попов от врачанското село Галиче бе обявен за общодържавно издирване. Това стана, след като Малкия Лунгар за пореден път не откликна на призовка на съда да даде показания пред състава, пише "Конкурент". 
Собственикът по документи на подпалената дискотека „Грийн“ в Галиче от месеци е в Англия, твърдят близките му. Те обаче не са никак словоохотливи по въпроса с какво точно се занимава Веселин Попов-младши на Острова.

Палежът да дискотеката в центъра на размирното село за една част от хората е отмъщение от приближените на Чоков заради предварителните показания на Лунгарите за рекетьорската и лихварска дейност на Ценко Чоков и по-малкия му син Мартин. Според хората на арестувания галишки кмет палежът на заведението е инсценировка, за да се хвърли вината върху тях и да се утежни вината на Чоков пред съда в столицата. 

Както е известно, Веселин Попов-баща излежава 7-годишна присъда именно за лихварство. В Галиче се шушука обаче, че и от затвора стария Лунгар давал указания на хората си в селото. Може би разследването около палежа ще даде повече яснота по случая.