След полицейска проверка се установи, че в сметките си имам 4000 лева, каза разследваният от ОЛАФ бизнесмен Марио Николов в предаването „Пропаганда” по Дарик радио.

Той уточни обаче, че това не са единствените му пари. Според Николов тезата, че е внесъл машини втора употреба, с което е източил 7, 5 млн. евро от  програма САПАРД е невярна и подхвърлена на медиите от полицията.
Николов отрече да е спонсорирал БСП чрез частни лица, отрече и да е давал наставления как да се похарчат сумите от даренията на служителите на фирмите му. Според Николов нарочно са го набедили за престъпник номер 1, заради което е готов да се подложи на детектор на лъжата по всяко време.
Николов ще застане утре пред съда в първото дело за източване на средства от САПАРД. Този случай е най-споменаваният в медиите, но прокуратурата разследва поне още 50 нечисти процедури. По някои от тях вече са образувани досъдебни производства, други са все още в досъдебна фаза. Сред разследваните има собственици не птицеферми и цехове за преработка на месо, на лозя и овощни градини. /БЛИЦ