Семейството на Стефани Линева се е отказало от идеята да кремират тялото й и ще поискат повторна аутопсия. Те също така ще наемат и частен детектив, който да установи причините, довели до смъртта на младата българка. Майката на момичето сподели, че е притеснена от начина, по който местната полиция разследва инцидента, съобщава bg-voice.com.
Противоречивата информация за състоянието на тялото на Стефани Линева засилва съмненията на семейството на студентката, че разследването ще се претупа. В местната болница лекарят съветва майката да не види дъщеря си. "Той едва ли не го представи като, че тялото е напълно обезобразено, няма лице и части от тялото липсват или просто са отделени от трупа, казва майката на Стефани Даниела Атанасова. Тогава тя решава да не види тялото, за да  запомни дъщеря си усмихната и щастлива.

Семейството смята да кремира тялото на 20-годишната си дъщеря. Но от погребалната агенция получава друга информация. "Директорът на крематорната агенция ни даде съвсем противоположна информация, че лицето се разпознава, че тялото е в лоша кондиция, но не в такава степен, че да не може да се разпознае. Ние бяхме шокирани и предприехме да стопираме кремацията и да я върнем в болницата където да изискаме второ мнение на патолог криминалист.", каза Даниела Атанасова.

Майката разкри пред BG VOICE, че ще наемат и частен детектив, който да направи паралелно разследване на полицията. Повторната аутопсия вероятно ще бъде извършена от независим лекар.

Семейството на Стефани Линева се съмнява, че полицията в малкото студентско градче иска да претупа разследването и не проверяват друга версия освен катастрофа с избягал шофьор.

Те смятат, че има много улики, които сочат към друго - като телефонът, захвърлен на няколко пресечки от тялото.
От полицията казали на семейството, че съмнителните есемеси, които са били от телефона са Стефани, са изпратени по-рано, а не в 1:51 АМ, както показва апарата на приятелката на българката.

"От полицията ни дават минимална информация, казва Даниела Атанасова - За телефона не знаем в какво състояние е, дали го използват, за да извлекат някаква информация - не е ясно. Отне им два дни преди да разгледат камерите в района. Липсват нейните документи, кредитни карти, пропускът за общежитието, ключът за колата й. Всичко това липсва, но не се дава никаква информация къде е, търси ли се".

Даниела Атанасова казва, че когато отишла на среща с президента на университета в Бинхамптън, той я попитал дали искат да разследват смъртта на Стефани. "Това е абослютно неуместен въпрос, според мен, в такава тежка ситуация за едно семейство", смята майката.

Междувременно университетът, общината и местен бизнесмен обявиха награда от 11 хиляди долара за всяка информация, свързана със смъртта на Стефани. "Някой знае нещо. Със сигурност човекът, който е бил в колата знае нещо. И други хора може да са видели нещо, което да не със сигурни какво значи.", каза на пресконференция президентът на университета Харви Стенджър.
От полицията продължават да отказват коментар за разследването.

Поклонението пред Стефани Линева ще бъде в петък, от 2 до 5 РМ във Forest Hills Tennis Club в Ню Йорк - любимо място за нея и майка й да играят тенис.

Тялото на българската студентка беше намерено в събота сутринта на път 434 в университетското градче Бинхамптън.