Покъртителна драма се разигра днес в Пловдивския съд, където стартира процеса за убийството на бизнесмена Огнян Харизанов-Оги Лудия. Младият мъж бе застрелян на 17 август 2007 година, но заради липса на заподозрян, делото събираше прах в така наречените замразени случаи. Едва през миналата година бе обявено, че соченият за килър на митничаря Георги Дребчев-Божидар Атанасов, е човекът, който е натиснал спусъка и е ликвидирал Оги Лудия. 
Показания днес дадоха жената, с която е живял 13 години и от която има син Атанас. Юлия Ташева разказа, че в нощта на 16 срещу 17 август 2007 година тя, Оги Лудия, синът им и дъщерята на бизнесмена от първия брак, били на вилата си в Родопите.  С тях били техни приятели и още едно момче, другарче на 10-годишният тогава Наско. Момчетата играели горе в една от стаите на вилата, а дъщерята и нейни две приятелки били отзад зад къщата. Гърмяла силна музика, Огнян тръгнал от барбекюто към масата, на която стояли приятелите му. Било около 23 часа. В един момент Юлия чула някаква пукотевица, нещо като изстрели, мъжът паднал на земята. Отначало тя не разбрала какво става, заради силната музика, помислила, че Харизанов се е спънал в масата. Когато изтичала до него, видяла кръв по ризата, а в корема му дупка. 

Първата мисъл, която й минала през главата била, че момчетата са намерили ловната пушка на Огнян и са стреляли, докато си играят. Изтичала до стаята с децата, но те се забавлявали, без да подозират за трагедията долу. Дошли и момичетата, настанала суматоха. Веднага качили простреляния на кола и го закарали в болницата в Пловдив. Въпреки, че се обадили на Спешна помощ, не срещнали по пътя си линейка. Лекарите вкарали Харизанов в шокова зала, но малко след това излезли и съобщили, че е починал, разказа през сълзи Юлия. Тя допълни, че любимият и е ипотекирал апартамента, в който живеели, защото не били добре финансово. Той се занимавал с търговия на имоти, на коли и играел комар. 

Дъщерята на убития разказа, че въпреки, че баща й живеел с втора съпруга, изключително добре се грижил за нея и плащал образованието й. Майката Богдана Харизанова сподели, плачейки, че от както станала трагедията, целият свят за нея е рухнал. Възрастната жена отново преживя кошмарната нощ, разказвайки как около 1.30 през нощта на 17 август 2007 година се обадил внукът й Наско, но не смеел да разкаже за преживения кошмар, а само попитал баба си как са. Истината съобщила минута по-късно сестрата на детето, която казала: ”Бабо, простреляха тати, мъртъв е”.

 Богдана Харизанова разказа още, че Огнян се е грижил добре за родителите си, осигурявал им лекари и лекарства. Обвиняемият за поръчковата екзекуция  Божидар Атанасов отказва да бъде разпитван за момента. Делото продължава днес, във вторник и в сряда. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ