Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че инцидентът със 72-годишния мъж, който вчера нахлу в президентството, показва, че МВР има добро взаимодействие със служителите на НСО и сградите на институциите в Република България се охраняват добре.

Разбра се кой е пенсионерът терминатор, влетял въоръжен с пистолет и два пълнителя в президентството 

„Беше дадена информация за извършителя. Към момента той е задържан в Първо районно на Столичната дирекция на вътрешните работи. Оръжието не е негово, той го притежава незаконно, оръжието е на неговата съпруга. Колегите проверяват информацията как той се е сдобил с него и дали то е съхранявано правилно“, посочи вътрешният министър.

Експерт по сигурността обяви как е можело да има трупове на „Дондуков“ 2 при въоръжения екшън вчера 

Младен Маринов потвърди информацията, че задържаният е осъждан за непредумишлено убийство.

Президентството съобщи изненадващ обрат за случилото се на „Дондуков“ 2 

Той добави, че мотивите на мъжа се изясняват. „Търсел е внимание по личен проблем“, каза Маринов.

На въпрос дали е открита информация, че мъжът е искал да нарани някого, министър Маринов отговори, че задържаният не е показвал оръжието си и не е заплашвал никого, но най-вероятно е имал такива намерения.

Първо в БЛИЦ! Нежното острие на ГЕРБ Деси Атанасова с култов коментар за въоръжения екшън на „Дондуков“ 2 

По темата за условията в арестите и затворите вътрешният министър каза, че арестите в системата на МВР са до голяма степен на добро ниво. По думите му се прави всичко възможно те да отговарят на европейските изисквания и се продължават действията по места, за да отговарят на съответните стандарти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!Източник: Novini.bg