Странно е как човек с криминално досие може да носи законно оръжие. Това каза в Благоевград вицепрезидентът Илияна Йотова по повод снощния инцидент със задържания в президентството перничанин, който бе със законно притежаван пистолет и 2 пълнителя.

"Изказвам благодарност към НСО, които снощи реагираха адекватно, няма български гражданин, или който и да било, да е потърсил среща с нас, която да му е отказана. За мен е по-странно как един човек с криминално досие може да носи в себе си законно оръжие”, зачуди се вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея снощи е предотвратена по-голяма беля.

НСО и МВР с извънредни подробности за инфарктната ситуация в президентството! 

"Нас (президентството) ни охраняват, но искам да попитам какво става с другите граждани, които нямат такава”, попита риторично госпожа Йотова, цитирана от Канал 3.

Снощи 72-годишният перничанин Сашко Игнатов се опита да нахлуе в сградата на президентството. Той беше задържан на входа на институцията и все още се намира в Първо районно управление. Знае се обаче, че оръжието, което е носел в себе си Игнатов, е било законно притежавано.

Той е от Перник, криминално проявен. През 2004 г. е бил осъден за убийство при самоотбрана, което е станало през 2002 г. при инцидент на бензиностанция, свързана с неговия бизнес.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!