Искам да призова свидетели да подадат сигнал, за да можем по-пълноценно да извършим действията си. Нека разплетем този случай. За това призова в телевизионно интервю Христо Терзийски по повод инцидента в Ловеч, където жена бе простреляна навръх Нова година, докато играе хоро. 

"Самите граждани не са предполагали, че става въпрос за стрелба. Чак когато е откарана в болницата в Ловеч, лекарите установяват, че има прострелна рана в гърба. Все още не можем да кажем от къде точно идва изстрела, но най-вероятно е от жилищните сгради", допълни той.  

Министър Терзийски заяви, че полицията се затруднява да открие стрелеца най-вече защото медицинските екипи все още не са извадили куршума от тялото на жената.

"Предполагаме, че е стреляно с пистолет и изстрела е директно в човека. Извадени са лица с криминални прояви от този район. Проверява се човек по човек и търсим съдействието на гражданите", каза той.  

"Има видеозапис и сме направили досъдебно производство по него. Затруднени сме. Това е лице, което не е със странни криминални наклонности. Ако е случаен стрелец, нека дойде и го заяви. Всяка случайна грешка има прошка. Може и да се стигне до извършителя", добави Терзийски.