Пътят към разкриване на убиеца на Росица Димова е осеян с мъртъвци. Голяма част от персонала на хотела, където бяха открити останките на родопчанката, вече не е между живите, което от своя страна затруднява разследването на мистериозното убийство. Това разкриха отлично осведомени източници, цитирани от 24rodopi.com.

„Най-голямото ни желание бе да приключим случая с обвиняем. Но са минали 27 години от извършване на деянието и това затруднява изключително много разследването. По онова време хотелът е бил в своя апогей. Бил е пълен с почиващи, числеността на персонала е била много голяма. За съжаление голяма част от хората вече не са между живите”, коментира наблюдаващият прокурор по случая Станчо Станчев.

Към този момент две са основните версии, по които се работи по случая „Скелет на жена в хотел”, който разтърси Родопите.

ДНК експертизите доказаха, че човешките останки са на жена, изчезнала преди 27 години. Името на жертвата е Росица Лазарова Димова, родом от село Борово, община Лъки.

Тройните съдебномедицински експертизи са категорични, че става въпрос за убийство. 

Росица Димова е видяна за последно на 7 ноември 1991 година. Жената излиза от дома си в Смолян с цел да пътува за родното си село Борово.

31-годишната родопчанка не е била омъжена, но е живеела на семейни начала с мъж.

Скелетът на убитата бе открит на 30 август м.г. в шахта на аспирацията при ремонт на известния хотел в Смолян.

Росица е нямала никаква връзка с хотела. Няма данни по онова време да е работила. Все още остава без отговор въпросът защо и с кого жената е била в хотела.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!